ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

Το Μαγαζί



Γ

ΜΑΓΑΖΙ ια παραδοσιακούς ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι ακολουθήστε τις ταμπέλες προς Σίνδο. Ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα προάστια τις Θεσσαλονίκης βρίσκεται μόλις 15' από το κέντρο και ενδείκνυται για «ψαροκαταστάσεις». Εμπιστευτείται την μύτη σας και ξετρυπώστε την ψαροταβέρνα «Γιώργος», επί του ομώνυμου πεζόδρομου, δίπλα από την εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στα ενδότερα, πολυετής πείρα και μπόλικο μεράκι δημιουργούν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Το τραπέζι στρώνεται, η ψαριά μοσχοβολάει φρεσκάδα και από την κουζίνα «παρελαύνουν» ένα σωρό αχνιστοί μεζέδες για το τσούγκρισμα. Μπακαλιάρος σκορδαλιά, σουπιές κρασάτες, ουρίτσα σαγανάκι ή γλωσσίτσες του Θερμαϊκού, είναι μερικά από τα ονομαστά πιάτα που ταιριάζουν με ένα (ή πολλα!) καραφάκι ντόπιο τσίπουρο ή το δικό τους, καλαματιανό κρασί. Λαχταριστά συνοδευτικά (γίγαντες και χειροποίητα ντολμαδάκια) συμπληρώνουν την παρεΐστικη απόλαυση και υπογράφουν το ποιοτικά ανώτερο γεύμα.

Πιάτα εποχής...!

Σαρδέλα παντρεμένη

Ένα πιάτο καθαρά καλοκαιρινό. Σαρδελίτσα φιλεταρισμένη ψήνεται αργά διατηρώντας όλη τη γεύση της ατόφια μέχρι να την γευτείτε. Σερβίρετε με λάδι και λεμόνι και κάνει πολυ καλή παρέα με ουζάκι ή κρασάκι.

 

Μύδια σαγανάκι

Την εμφάνιση των φρέσκων μυδιών η οποία θα δώσει άλλη πνοή στο τραπέζι μας περιμένουμε όλοι. Σαγανάκι με κόκκινη ή λευκή σάλτσα, με καυτερό ή χώρις βρασμένα στον κατάλληλο χρόνο συνοδεύουν ευχάριστα τις καλοκαιρινές σας σκέψεις.

 

Μυδοπίλαφο

Το μυδοπίλαφο, μια αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή. Ιδανικό πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών, που μπορούν να το απολαμβάνουν σχεδόν όλο το χρόνο. Φυσικά από τα χέρια του Γιώργου αυτό το πιάτο μπορεί να σας κάνει νιώσετε διαφορετικά συναισθήματα εξαιτείας των υπέροχων μυρωδικών που κρύβονται στο ρύζι.

Επισκέπτες

We have 23 guests and no members online